Interieurtrends van dit najaar: Wat mag je niet missen?

Het najaar staat weer voor de deur en dat betekent dat we ons interieur mogen aanpassen aan de warme en knusse sfeer die de herfst en winter met zich meebrengen. Bij Max Wonen zijn we altijd op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen. Dit najaar draait alles om comfort, gezelligheid en een vleugje luxe. In deze blog vertellen we je de interieurtrends van dit najaar, waarbij je natuurlijke materialen, warme kleuren en minimalistische vormen niet mag missen.

Japandi - natuurlijke materialen

Wat nu helemaal trendy is, is Japandi! Deze stijl combineert Japans minimalisme met Scandinavische gezelligheid. Denk aan natuurlijke materialen zoals hout en bamboe, strakke lijnen en een kleurpalet van zachte grijstinten en warme aardetinten.

Natuurlijke materialen blijven een belangrijke trend in het interieur. Dit najaar zie je veel hout, bamboe, rotan en steen. Deze materialen stralen rust en eenvoud uit en passen prachtig bij zachte stoffen zoals wol en linnen om een knus en tijdloos interieur te creëren.

Wat zijn de kleuren trends van dit najaar?

Natuurlijke terra tinten:
Dit najaar staan warme tinten centraal die direct een knusse sfeer creëren in huis: De natuurlijke terra tinten zoals, roestbruin en beige. Deze kleuren brengen een rustige en harmonieuze basis in je interieur. Ze voegen warmte toe en zijn perfect voor het creëren van een uitnodigende en gezellige ruimte.

Gezellig oranje:
Ook zien we een speelse, energieke twist in het kleurgebruik: gezellig oranje. Deze levendige, warme tint voegt een vrolijke en dynamische sfeer toe aan je interieur. Oranje combineert prachtig met neutrale kleuren zoals beige en taupe, maar werkt ook goed met diepere tinten zoals olijfgroen of terracotta voor een herfstige, harmonieuze uitstraling.

Warme roodtinten:
Ook brengen warme roodtinten een krachtige en warme sfeer met zich mee. Deze kleuren voegen direct sfeer en diepte toe aan je interieur. Denk aan kussens, dekens of een opvallend vloerkleed in warme rood nuances om je ruimte meer karakter te geven. Deze tinten combineren prachtig met neutrale kleuren en zorgen voor een elegante, gedurfde uitstraling.

Romantische roze: 
Dit najaar zien we ook een subtiele, romantische twist in het kleurgebruik: Deze zachte, poederachtige tinten voegen een vleugje vrouwelijkheid en elegantie toe aan je interieur. Roze kan worden gecombineerd met neutrale kleuren zoals wit en beige, maar ook met diepe tinten zoals bordeauxrood of warm bruin voor een luxe uitstraling.

Durf te spelen met verschillende kleuren in je interieur en ontdek!

Back to the seventies:

Retro is weer helemaal in! In 2024 maken we een sprong terug naar de jaren 70, maar dan met een moderne twist. Bereid je voor op vrolijke patronen, kleurrijke meubels en accessoires die je interieur een vrolijke boost geven. 

Wat deze trend zo aantrekkelijk maakt? Je kunt volop experimenteren! Een retro vloerkleed met een opvallend patroon vormt bijvoorbeeld een perfect contrast met een strakke, moderne bank. Retro is dé trend voor iedereen die wat plezier en levendigheid in zijn huis wil brengen!

Organische, vloeiende vormen

Hoewel kleur en materiaal belangrijk zijn, draait het bij de meubeltrends van dit najaar ook om vorm. De trend van minimalistische ontwerpen blijft sterk, maar dit keer met een zachtere, rondere benadering. Organische, vloeiende vormen vervangen de strakke, rechte lijnen van voorgaande seizoenen. Deze meubels hebben een natuurlijke en uitnodigende uitstraling, perfect voor een ontspannen sfeer in huis.

Donker Hout: Een blijvende trend

Donker hout blijft de komende tijd in de spotlight staan. Soorten zoals mangohout, notenhout, walnoot en teak zijn stuk voor stuk tijdloos en creëren een gezellige en warme sfeer in je interieur. In 2024 kun je gerust hout op hout combineren. Een lichte houten vloer kan prachtig samengaan met een donker houten tafel. Een donkere vloer kan prima voor lichte houten meubels. Geen zorgen, het kan allemaal!